Ik leef een goed leven

Ik leef een goed leven, ik doe geen hond kwaad, waarom zou ik niet in de hemel komen? Het gaat er niet om of je een leven leeft met veel goede daden, maar of je Jezus wilt kennen en wilt zien dat je van God afhankelijk bent…. Maar ik wil dit verder uitleggen.

God is een God van liefde. Hij heeft elk mens gemaakt. Helemaal geschapen naar Zijn beeld. Wij lijken dus op Hem. Hij houdt van iedereen: Nederlanders, Surinamers, Marokkanen, Hindoes, Christenen, Islamieten, Joden, gehandicapten, moordenaars en noem maar op. God wil niets anders dan dat iedereen voor altijd bij Hem kan leven. Het doet Hem pijn en verdriet dat er zoveel slechts gebeurt in deze wereld.

De vraag die vaak wordt gesteld aan christenen is: Als jouw God bestaat, hoe kan er dan zoveel onrecht zijn in deze wereld? Waar is die God van jou met al zijn liefde? Een uitwerking van deze vragen staat onder de stelling `Waarom grijpt God niet in?' Daarin komt onder andere naar voren dat wij als mensen zelf hebben gekozen om niet met God verder te willen.

Ruim 2000 jaar geleden stuurde God zijn zoon Jezus naar de wereld. Dit was de enige manier om voor onze verkeerde keuze (tegen God) te betalen. Wij als mensen zouden dat nooit hebben gekund. Als je gelooft dat Jezus voor je zonden heeft betaald, ze dus heeft weggewassen, dan zegt God: Kom maar bij mij. Ik kijk niet meer naar wat je verkeerd hebt gedaan. Ik zie jou als een perfect wit laken, zonder een vlekje of een scheurtje. Je mag bij mij komen wonen. Het is vergelijkbaar met het volgende verhaaltje:

Een klein meisje keek eens naar een stelletje schapen, dat aan het grazen was. Ze dacht: 'Wat zijn ze mooi wit tegen het groene gras.' Maar toen het begon te sneeuwen dacht ze: “ Wat zijn die schapen vuil als je ze bij die witte sneeuw vergelijkt”. Het waren dezelfde schapen, maar tegen een verschillende achtergrond.

Het gaat er dus niet om of je een leven leeft met veel goede daden, maar of je Jezus wilt kennen en wilt zien dat je van God afhankelijk bent. Dan zijn al je verkeerde dingen niet meer voor God zichtbaar. Dit is natuurlijk niet een vrijbrief om er maar lekker op los te leven. God ziet je daden wel en beoordeelt ze ook.

God houdt van je, met al je talenten, gebreken, diepe verlangens en duistere gedachten. Hij wil niets liever dan jouw Vader zijn. Wil jij ook zijn kind zijn?

Adres

Van Schothorststraat 24
3772 AX  Barneveld
Telefoon: 0342-490239
 

Predikant sectie Zuid

Ds. W.M. Blijdorp

Predikant sectie Noord

Ds. A. Buursema