Informatie

's Morgens wordt er om 10:00 uur een dienst gehouden. Er is een middagdienst om 16:30 uur. Op de zondagen dat het Heilig Avondmaal gevierd wordt, zijn er twee ochtenddiensten, namelijk om 9:00 en 11:00 uur.

De morgendiensten worden normaliter in Barneveld (kerkgebouw de Burcht) gehouden, behalve op de eerste zondag van de maand. Dan worden er ook twee diensten gehouden, een dienst in Barneveld en een dienst in Voorthuizen. Beide diensten beginnen dan om 10:00 uur. Het adres van het kerkgebouw in Voorthuizen is Hoofdstraat 202.

Crèche en Bijbelklas

Crèche

Voor de jongste kinderen is er tijdens elke kerkdienst een crèche. De kinderen kunnen daar voor de dienst gebracht worden.

Creche+

Voor de kinderen van 2,5 - 4 jaar, die naar de crèche gaan,  is er crèche+ in de crèche ruimte. Tijdens de preek wordt er aan deze kinderen een bijbelverhaal voorgelezen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de B-boekjes en de methode 'leef' van de IBB. Daarna wordt er een liedje gezongen en een kleurplaat gemaakt.

Bijbelklas voor kinderen uit groep 1 t/m 6

Kinderen uit groep 1 t/m 6 kunnen meedoen met de bijbelklas. Voor de preek gaan deze kinderen de kerkzaal uit en krijgen ze op hun niveau een onderwerp aangeboden. Er wordt gewerkt met de methode van "vertel het maar." De kinderen komen tijdens de collecte weer terug naar de kerkzaal. Bijbelklas is er iedere zondag tijdens de ochtenddiensten, behalve  tijdens diensten met viering van het Heilig Avondmaal.

Bijbelklas voor kinderen uit groep 7 en 8

Op de eerste zondag van de maand is er tijdens de middagdienst bijbelklas voor kinderen uit groep 7 en 8. Voor de preek gaan de kinderen naar de bijbelklas en ze krijgen daar op hun eigen niveau een onderwerp uit de bijbel aangereikt. Ook wordt er gebeden en gezongen. Het is fijn wanneer de kinderen hun eigen bijbel meenemen. De kinderen komen tijdens de collecte weer terug in de kerkzaal. 

Voorzieningen

  • Ringleiding
  • Toegankelijk voor rolstoelgebruikers

Adres

Van Schothorststraat 24
3772 AX  Barneveld
Telefoon: 0342-490239
 

Predikant sectie Zuid

Ds. G.F. de Kimpe

Predikant sectie Noord

Ds. A. Buursema

Missionair predikant

Ds. H.H. van Alten, werkzaam aan het gereformeerd seminarie Kiev, Oekraïne

Tweets @kerkinbarneveld