Welkom

Wij heten u bijzonder welkom bij de Gereformeerde kerk Vrijgemaakt van Barneveld-Voorthuizen. Op deze site leest u het een en ander over ons als kerk. Wilt u een keertje komen kijken? U bent van harte welkom tijdens onze zondagse kerkdiensten.
Op deze website kunt u zien dat er meer gebeurt dan alleen de zondagse kerkdiensten. Ook door de week hebben we diverse activiteiten.

U denkt misschien: 'Vrijgemaakt?, wat geloven jullie eigenlijk?'.Lees dan hier verder of neem contact met ons op.

 

Adventsvesper 4 december 2022

De middagdienst van 4 december a.s. wordt ingevuld als vesperdienst in het kader van advent. Het thema van de dienst is: Het refrein van het verlangen naar God n.a.v. psalm 42, 43.
Een vesperdienst is vanouds een gebedsdienst uit de oude Christelijke kerk. Het was de dienst waarin meerstemmig gezongen mocht worden. De vesperdienst kenmerkt zich door ingetogenheid, rust en tijd voor contemplatie. Tot rust komen bij God.

Advent is de tijd van uitzien naar de komst van Het Licht. Passend in ons werelddeel bij de donkere dagen voor Kerst. Zoals op 21 december de aarde zo’n positie heeft dat de dagen weer langer gaan worden, en het licht als het ware terugkeert. Met kerst gedenken we de komst van het Licht van de wereld, onze Heiland. Wij leven in de advent van zijn tweede komst.

Van harte welkom op 4 december. De dienst begint om half vijf.

Adres

Van Schothorststraat 24
3772 AX  Barneveld
Telefoon: 0342-490239
 

Predikant sectie Zuid

Ds. W.M. Blijdorp

Predikant sectie Noord

Ds. A. Buursema