Welkom

Wij heten u bijzonder welkom bij de Gereformeerde kerk Vrijgemaakt van Barneveld-Voorthuizen. Op deze site leest u het een en ander over ons als kerk. Wilt u een keertje komen kijken? U bent van harte welkom tijdens onze zondagse kerkdiensten.
Op deze website kunt u zien dat er meer gebeurt dan alleen de zondagse kerkdiensten. Ook door de week hebben we diverse activiteiten.

U denkt misschien: 'Vrijgemaakt?, wat geloven jullie eigenlijk?'.Lees dan hier verder of neem contact met ons op.

 

Pre-Marriage Course

De Pre-Marriage Course wordt ook wel eens huwelijkscatechese genoemd. Maar dan moet je niet denken aan Bijbelstudies over het huwelijk of zo. Niet, dat daar iets mis mee is, maar de Pre-Marriage Course heeft een andere insteek: vooral heel praktisch.

In de cursus komen o.a. de volgende vragen aan de orde:
Hoe maak je je huwelijk tot iets moois? Wat zijn de valkuilen? Hoe kun je goed omgaan met lastige situaties? Hoe kun je samen werken aan een sterk huwelijk?


Je zult gauw genoeg merken dat we het dan hebben over het huwelijk zoals jij daar als christen invulling aan wilt geven, en dat samen met je aanstaande partner.

Je krijgt er ook een cursusboekje bij, zodat je later alles nog eens samen door kunt nemen.
Degenen die meegedaan hebben, waren er allemaal positief over! Het waren leerzame avonden en zeker ook heel gezellige avonden. Let wel: ook al willen we graag aan meerdere stelletjes tegelijk de cursus geven, toch is het niet een cursus voor een groep: het is een cursus die jij samen met je vriend(in) doet. Over de persoonlijke dingen praat je uitsluitend met z’n tweeën (tenzij je het zelf graag met anderen deelt).


Wanneer we de cursus gaan geven, laten we afhangen van de aanmeldingen. Dus als je trouwplannen hebt, voor 2017 of voor ergens in 2018 of je bent misschien kort geleden getrouwd, je bent samen lid van ‘onze’ gemeente of je bent dat niet maar dit lijkt je de moeite waard: meld je aan, neem gerust contact met ons op. Ook als je eerst nog vragen hebt; mail dan gerust! Mailen kan naar:

  • Christa Wieske (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)  
  • Gerard de Kimpe (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Adres

Van Schothorststraat 24
3772 AX  Barneveld
Telefoon: 0342-490239
 

Predikant sectie Zuid

Ds. G.F. de Kimpe

Predikant sectie Noord

Ds. A. Buursema

Missionair predikant

Ds. H.H. van Alten, werkzaam aan het gereformeerd seminarie Kiev, Oekraïne

Tweets @kerkinbarneveld